Nieuw Nabuurschap uit Groningen maakt kans op Appeltje van Oranje

Foto: Oranje Fonds

De Stichting Nieuw Nabuurschap uit Groningen is genomineerd voor een Appeltje van Oranje. Nieuw Nabuurschap maakt kans op het winnen van een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag ter waarde van 15.000 euro.

Het publiek kan van 11 tot en met 20 januari stemmen op projecten die genomineerd zijn. Nieuw Nabuurschap is, in tegenstelling tot voorgaande jaren, het enige project uit het Noorden dat dit jaar genomineerd is. In april worden de drie winnaars bekendgemaakt.

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan sociale projecten. Dit jaar is het thema Mentale Kracht. In totaal maken 40 kandidaten kans op een van de drie prijzen.

Nieuw Nabuurschap

De Stichting Nieuw Nabuurschap wil de maatschappelijke participatie bevorderen van mensen met een psychose gevoeligheid. Dit doet de stichting door werkplekken te creëren in een professionele kantooromgeving. Meestal zijn deze medewerkers hoogopgeleid of praktisch ingesteld. Zij werken in een zo gunstig mogelijk werkklimaat. Mensen worden dus ingezet naar vermogen.

De Belastingtoko, de Paperassentoko en het Klusburo zijn voorbeelden van initiatieven van Stichting Nieuw Nabuurschap.

Stemmen kan via deze link .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad