Parkruns nu ook in Nederland: elke zaterdag gratis toegankelijk loopevenement in Stadspark in Groningen

Wereldwijd doen wekelijks een slordige 350.000 mensen mee aan een parkrun. Nederland is het 22ste land waar dit loopevenement geïntroduceerd wordt. Dat gebeurt op acht locaties, waaronder het Stadspark in Groningen.

Parkruns worden iedere zaterdagochtend gehouden in parken, bossen en wandelgebieden, overal waar het mogelijk is om te rennen, joggen of wandelen.

Een simpel tijdwaarnemingssysteem registreert de tijd van iedere deelnemer op het 5 kilometer lange parcours. Maar het draait vooral om om mensen bij elkaar te brengen door samen fysiek bezig te zijn. Zelfs honden zijn welkom. Deelname is dan ook gratis.

Na afloop kunnen de deelnemers in een nabijgelegen café of restaurant napraten met andere parkrunners.

Vanaf 29 februari in Nederland

De eerste Nederlandse parkruns vinden 29 februari plaats, in het Stadspark in Groningen en vijf andere locaties in Eindhoven, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht.

Zaterdag 7 maart starten nog eens twee evenementen, in Amsterdam en Leiden.

Registreren voor deelname

De parkruns beginnen steeds om 09.00 uur. Wie wil deelnemen, moet zich wel even registreren. Registratie levert een persoonlijke barcode op, die (geprint) moet worden meegebracht naar de parkrun van keuze. Dat kan overal in de wereld.

Wereldwijd zijn bijna 7 miljoen mensen geregistreerd.

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende PLUS-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze PLUS-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van het Dagblad vallen onder PLUS, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.