Progressief Rechten: Universiteitsgebouwen niet veilig

Het Harmoniecomplex waar de Faculteit der Rechtsgeleerdheid huist. Foto: DvhN

Na een dinsdag niet bepaald vlekkeloos verlopen ontruimingsoefening roept studentenpartij Progressief Rechten de faculteit op om de brandveiligheid van de rechtenfaculteit te verbeteren.

Tijdens de ontruiming werkte het brandalarm niet, raakten BHV’ers in paniek en werd het verzamelpunt niet bereikt. „Dit is niet de eerste keer in dit collegejaar dat de ontruiming van het Harmoniecomplex gebrekkig verloopt,” weet voorzitter Sanne van Rees. „Het was een slecht gecoördineerde ontruiming. Veiligheid van gebouwen waar duizenden studenten dagelijks studeren is van levensbelang. Het is onacceptabel dat een brandoefening zo slecht verloopt.”

Geen kennis vluchtroutes

Tijdens de brandoefening beklaagden de betrokken BHV’ers zich over het gebrek aan communicatie en kenden ze de vluchtroutes niet „We mogen nog blij zijn dat dit een oefening was, zo’n situatie mag zich absoluut niet voordoen tijdens een echte brand.”

Opheldering

De raadsleden van Progressief Rechten hebben aangekondigd tijdens de raadsvergadering het faculteitsbestuur om opheldering te vragen. „Studenten moeten veilig kunnen studeren, daar mogen geen concessies aan worden gedaan.”

menu