Restaurant De Groene Stoel in Groningen heeft iets slims verzonnen. Verplicht dicht? Dan maar vegetarische afhaalhap!

Bij restaurant De Groene Stoel zijn Douwe, Nina en Anna (v.l.n.r.) dinsdag aan het proefdraaien voor de afhaalservice waarmee ze donderdag beginnen. Foto: DvhN

Anna, Douwe en Nina van vegetarisch restaurant De Groene Stoel in Groningen draaien zich dinsdag alvast warm voor de afhaalservice. Daarmee proberen ze vanaf donderdag toch nog wat inkomsten te genereren.

,,Dat hopen we tenminste. Maar we hebben ook wat te doen. Dat is ook belangrijk in deze tijd’’, zegt eigenaar Nina Hoiting. Met een tafeltje in de deuropening maken ze een balie waar klanten vanaf donderdag tussen 17 en 18:30 uur hun vegetarische daghap kunnen afhalen.

Foto

Het tafeltje staat er alvast met de dames erbij en afhaalbakjes erop, zodat Douwe voor de website een foto kan maken. ,,Want we moeten er wel reclame voor maken. Anders weet niemand het.’’ Talloze restaurants proberen een manier te vinden om de keuken nog een beetje draaiende te houden.

Bij De Groene Stoel moeten klanten vóór 14 uur bestellen. ,,Elke ochtend zetten we een recept op de website en dan kunnen mensen bestellen. Daardoor weten we precies wat we ‘s middags moeten maken. We doen het eerst drie dagen in de week. Bij succes zien we wel verder.’’

Dinshap

Afhalen was er tot dusver bij De Groene Stoel in principe niet bij. ,,Alleen op dinsdag was het zo rustig dat we dat erbij deden voor ons daghap, de dinshap. Daarom hadden we wel wat van de benodigde spullen in huis, maar die voorraad hebben we nu aangevuld’’, zegt Hoiting.

Ze hanteert voor de afhaalmaaltijd dezelfde prijs als voor de dinshap: 8,50 euro. En weet ze al wat er als eerste op het menu staat donderdag? ,,Roti! Daarna maken we elke dag wat anders.’’

menu