SP Groningen vindt dat de gemeente Groningen onvoldoende maatregelen neemt om de economische problemen als gevolg van de coronacrisis op te lossen.

Volgens de SP geeft het college 3,5 miljoen euro uit ‘zonder een duidelijke koers te kiezen die onze economie en samenleving beter maakt’.

De partij vindt dat er ‘meer moet worden gedaan om in de zorg van concurrentie naar samenwerking te gaan, meer moet worden ingezet op stages en werkplekken in de productie en voor vakkrachten en mbo’ers en dat vast werk in plaats van onzeker werk de norm moet worden’. Eind deze maand doet de SP hier voorstellen voor.

Solidariteit

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk: ,,Dit college lijkt terug te willen naar het oude normaal, terwijl de coronacrisis glashelder maakte dat solidariteit van wezenlijk belang is, dat onze cruciale beroepen te vaak onderbetaald worden en dat niet de markt maar samenwerking de oplossing is”.

Terug naar normaal is onwenselijk

De SP wil dat de gemeente samen met ziekenhuizen en zorginstellingen ‘druk uit gaat oefenen om de macht van verzekeraars te beperken en breken’.

Ook wil de partij dat het college zich, naast zorg en onderwijs, veel meer gaat richten op een economie met werk voor iedereen. ,,Dit college kiest ervoor de boel naar het oude normaal terug te managen. Maar het is onwenselijk om verder gaan zoals het was. Als we nu niet onze economie hervormen wanneer dan wel?”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad