Sociaal onderneming Vanhulley maakt duizenden tasjes van het doek dat voor het stadhuis van Groningen hing

Het doek dat voor het stadhuis hing krijgt een tweede leven. Foto: Picasa

Het doek waar de bouwsteiger voor het stadhuis van Groningen tijdens de renovatie mee bekleed was, krijgt een tweede leven. Sociaal onderneming Vanhulley maakt er de komende tijd een paar duizend tasjes van.

Het grote doek voor het stadhuis bood publiek het afgelopen jaar een fotografisch beeld van hoe het zou gaan worden.

Het kunststoffen doek van in totaal 650 vierkante meter werd in drie delen naar beneden gehaald. Vanhulley, een sociale onderneming waar vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring opdoen, maakt het schoon en knipt het vervolgens in stukken om er een paar duizend tasjes van te maken die de gemeente gebruikt bij bijzondere gelegenheden.

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk helpen

Bij aanbestedingen zoals de aanpak van het Stadhuis is een onderdeel van de gunning aan een aannemer dat zij een bepaald percentage van de aanneemsom invullen via social return on investment , om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen, zo meldt de gemeente.

‘Aannemingsbedrijf Rottinghuis vult dit onder andere in met het creëren van banen, stages en werk/leerplekken. Daarnaast wordt nu ook het grote doek ter beschikking gesteld aan een sociale onderneming.’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad