'Spekgladde brug bij Groninger Museum verandert bij regen in een glijbaan'

Hulpdiensten moesten onlangs uitrukken naar de Werkmanbrug in Groningen. Foto: Archief DVHN

De brug bij het Groninger Museum is eind april voorzien van een nieuwe coating. De frisse en hemelsblauwe deklaag ligt er in het zonnetje prachtig bij. Maar als het regent verandert ‘ie volgens een buurman in een glijbaan.

“De eerste paar keer is het grappig als iemand uitglijdt. Maar het lachen vergaat snel als dat bij regen constant gebeurt. Soms glijden er wel vijf mensen per uur onderuit”, foetert de buurman. “Inmiddels erger ik me er enorm aan. Het is gevaarlijk. Vrijdag gleed nog een oud dametje uit. Ze viel en moest naar het ziekenhuis gebracht worden.”


Waarschuwen helpt niet

De gemeente weet al langer dat het glad kan zijn op de Werkmanbrug (dus niet de Museumbrug, wat velen denken, die ligt bij de Westerhaven). Ambtenaren hebben daarom grote gele borden geplaatst waarmee fietsers en wandelaars worden geattendeerd op het gladde gevaar. “Die helpen niks,” merkt de buurman. “Mensen moeten er toch overheen en als je valt, dan val je.”

Wat zou helpen is een nieuwe, en wat stroevere coating, denkt de buurman hardop. “Op de plek waar die dame afgelopen vrijdag viel, hebben ze volgens mij vandaag voorzien van een nieuwe laag. Het is een begin.”

De gemeente reageert morgen op bovenstaand.


menu