Trilhinder voorbij na aanpak zuidelijke ringweg? Nee: kade langs Noord-Willemskanaal krijgt opknapbeurt

Het fiets- en voetpad aan de oostkant van het Noord-Willemskanaal in Groningen gaat vanaf 19 augustus een poos dicht. Een deel van de kade wordt vervangen, ter hoogte van de Brailleweg. De werkzaamheden zijn ter voorbereiding op de aanleg van de nieuwe fietsdoorgang bij de Brailleweg.

Langs de oostkant van het Noord-Willemskanaal komt een breed fietspad voor verkeer vanaf De Wijert naar het centrum en omgekeerd. Het fietspad loopt vanaf de Vondellaan tot aan de Parkbrug. Fietsers rijden op die wijze veilig onder de A28 en onder de op- en afrit door. Voor de aanleg van deze nieuwe fietsverbinding moet de kade van het kanaal worden vervangen.

Combinatie Herepoort voert de werkzaamheden uit vanaf een ponton op het water. Eerst wordt de oude betonnen damwand verwijderd. Aansluitend hierop wordt de nieuwe damwand geplaatst. Deze bestaat uit stalen damwandplanken die worden ingetrild. Daarna werkt de aannemer de bovenkant van de nieuwe damwand af en wordt de grond weer aangevuld.

Intrillen

Het intrillen van de damwandplanken is gepland van 19 augustus tot en met 6 september. De werkzaamheden gebeuren zo veel als mogelijk op werkdagen van 07.00 uur tot 16.00 uur. Als dat nodig is, kunnen de werkzaamheden duren tot uiterlijk 19.00 uur.

,,Hoewel we er alles aan doen om de overlast te beperken, kunnen we niet voorkomen dat omwonenden mogelijk hinder ervaren van geluid en trillingen door de werkzaamheden’’, zegt Aanpak Ring Zuid op haar website. Omwonenden hebben een brief gekregen met meer informatie.

Omleiding

Fietsers worden met borden omgeleid via de westkant van het kanaal. Gedurende drie dagen, wanneer de damwandplanken parallel aan de Brailleweg worden geplaatst, worden verkeersregelaars ingezet voor het verkeer op de Brailleweg. Dit kan tot eind augustus eens per dag voorkomen.

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende PLUS-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze PLUS-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van het Dagblad vallen onder PLUS, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.