Wie wordt de achtste kinderdichter van Groningen?

Het VRIJDAG Theater in Groningen vormt donderdag 27 juni het decor voor de finale van de verkiezing van de achtste kinderdichter van Groningen.

De kinderdichter is een jonge (10 - 12 jaar) dichter die in Groningen de poëzie voor en door kinderen representeert. Hij of zij schrijft iedere drie maanden een gedicht ter publicatie en treedt op bij bijzondere gebeurtenissen in de stad.

Poëzieworkshops

In de voortraject van de door het Poëziepaleis georganiseerde verkiezing hebben professionele dichters poëzieworkshops gegeven in groepen 7 van basisscholen in Groningen.

De leerlingen die deze workshop volgden, konden vervolgens maximaal drie zelfgeschreven gedichten inzenden voor de verkiezing.

Vijftien finalisten

Het resultaat: ruim 450 inzendingen. Hieruit zijn vijftien finalisten gekozen. Zij lezen hun gedicht donderdag voor in het VRIJDAG Theater.

Een uit wethouder Paul de Rook, oud-stadsdichter Lilian Zielstra, Klarie Everts van de bibliotheek en de huidige kinderdichter Famke Gussenhoven bestaande jury bepaalt vervolgens wie zich een jaar lang de Kinderdichter van Groningen mag noemen.

De presentatie van de finale van de verkiezing is in handen van stadsdichter Renée Luth. Tussen de voordrachten door is er een optreden van Circus Santelli.

De finale begint om 19.30 uur.

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende PLUS-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze PLUS-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van het Dagblad vallen onder PLUS, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.