Wijkvernieuwingsprojectteam wil dromen van kinderen uit De Hoogte en Indische Buurt vangen en deelt tasjes vol 'kinderdroomspullen' uit

De uit te delen tasjes bevatten onder meer knutselmateriaal. Foto: Shutterstock

Bij kinderen tussen de 6 en 12 jaar uit de stad-Groninger wijken De Hoogte en Indische Buurt wordt deze week een met ‘kinderdroomproducten’ gevuld tasje aan de deurklink gehangen. Het is de bedoeling de door de coronacrisis aan huis gekluisterde kinderen hiermee mee te laten dromen over de vernieuwing van hun wijk.

De tasjes zijn een initiatief van het project , een van de projecten van de wijkvernieuwing in De Hoogte en Indische Buurt (Mooie Wijken).

Kinderdromen, een initiatief van Het Pand, Floreshuis, UptoUs, Vrijdag en de gemeente Groningen, richt zich op het vergroten van het perspectief van kinderen; daar waar het gaat over het verbeteren van hun wijk maar ook het bouwen aan hun eigen toekomst.

Dromen van kinderen vangen

De uit te delen tasjes zijn gevuld met dromenkaarten, zaadjes die ze zelf kunnen planten, knutselmateriaal voor binnen- en buiten, een dromenkleurplaat en een dromenkubus. Het projectteam wil hiermee de dromen van kinderen vangen om deze vervolgens samen met hen te realiseren.

De kinderen kunnen alles wat ze maken - maar ook andere ideeën - delen op de Facebookpagina en Instagram van Mooie Wijken, of in speciale Kinderdromenbrievenbussen deponeren.

Zodra het weer kan – of waar het wel nu al mogelijk is – gaan de mensen aan de slag met de kinderen en hun dromen.

menu