GGD Groningen vaccineert nog niet in priklocaties in Stadskanaal en Warffum, huisartsen wél

Foto: ANP

De huisartsen in de provincie Groningen zijn zaterdag begonnen met het vaccineren tegen het coronavirus van 60 tot 64 jarigen. In Stadskanaal, Warffum, Appingedam, Zuidhorn en Groningen gebeurt dat voor een belangrijk deel in door GGD Groningen ingerichte ‘priklocaties’.

Zij doen dat omdat er ook ruimte moet zijn om ná de vaccinatie 15 minuten te wachten. GGD Groningen heeft de vaccinatielocaties zodanig ingericht dat zo snel mogelijk zoveel mogelijk mensen gevaccineerd kunnen worden.

De huisartsen vaccineren hun eigen patiënten. Zij zetten de prik en GGD Groningen ondersteunt in de voorbereiding, het prepareren van de spuiten en de ontvangst.

Te weinig vaccin aangeleverd

Omdat nog te weinig vaccin wordt aangeleverd om alle locaties dagelijks open te stellen, heeft GGD Groningen de priklocaties in Stadskanaal (Fox) en Warffum (Op Roakeldais) nog niet in gebruik genomen.

De huisartsen zijn er al wél begonnen met vaccineren; in Stadskanaal komen ongeveer 1800 personen bij de huisarts voor een prik, Warffum ongeveer 800 personen.

De eerste vaccinaties worden sinds zaterdag tot 22 april gezet. De tweede vaccinatie vindt in juli plaats. De huisartsen maken ook dan gebruik van de GGD-locaties.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stadskanaal