Het enige overgebleven café in Gieterveen heeft nieuwe uitbaters

Jacob, Joran en Nadia hebben er alle vertrouwen in dat ÁMOI Gieterveen een succes gaat worden. Foto: Eigen foto

Hoewel er in vroegere tijden, net als in vele andere dorpen, meerdere cafés in Gieterveen waren, hing het voortbestaan van de laatste overgebleven kroeg, café De Driesprong, lange tijd aan een zijden draadje. De voormalige eigenaar Roel Klinkhamer had de kroeg namelijk al geruime tijd te koop staan, omdat hij de pensioengerechte leeftijd had bereikt. Een koper kwam er maar niet, totdat Jacob Haandrikman, diens zoon Joran en ‘schoondochter’ Nadia toehapten.

Begin deze maand werden de sleutels overhandigd aan de nieuwe uitbaters. „Deels zullen we op dezelfde voet verder gaan”, vertelt Joran. “Het is en blijft immers een dorpscafé.” Wel verandert de naam in ÁMOI Gieterveen. Groningers groeten zowel bij aankomst als bij vertrek met ‘moi’ en in de omgeving van Gieterveen komt daar dikwijls een ‘a’ voor, vandaar...

ÁMOI wil meer zijn dan alleen de dorpskroeg waar de klant terecht kan voor een pilsje of een patatje mayo. „Er wordt op dit moment keihard gewerkt aan een grondige vernieuwing van het bruin café. Met een mix van een industrieel, modern maar toch warm-landelijke uitstraling wil ÁMOI een sfeervolle horecagelegenheid neerzetten die zonder meer de moeite waard is om eens te bezoeken.”

Hard gewerkt

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan een complete kaart met streekgerechten, zoals bijvoorbeeld een hamburger of biefstuk van Drents weidevlees en diverse borrelplanken met lokale lekkernijen. Tevens zal het aanbod van (speciaal)bieren, wijnen, cocktail en smoothies royaal zijn en per seizoen wisselen.

Tot 2020 is het bedrijf alleen geopend op afspraak. Nadia: ‘Er staan nog gemaakte afspraken in de agenda van verenigingen uit het dorp en die laten we natuurlijk niet in de kou staan.”

Hoewel de aankomende periode waarschijnlijk spannend en heftig gaat worden hebben de nieuwe eigenaren geen twijfel over hun eigen kunnen en weten ze zeker dat hun nieuwe onderneming een groot succes gaat worden.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op de website A Moi Gieterveen .

menu