Inwoners Stadskanaal krijgen vrijdag alsnog hun lintjes

Foto: ANP Foto: "Sander Koning"

Op vrijdag 3 juli reikt waarnemend burgemeester Yvonne van Mastrigt de lintjes uit aan Knoalsters die op 24 april het nieuws hoorden over hun Koninklijke onderscheiding.

Door de maatregelen rondom het coronavirus ging de traditionele lintjesregen niet door. In de gemeente Stadskanaal is de uitreiking de eerste publieke taak van waarnemend burgemeester Yvonne van Mastrigt na haar beëdiging op donderdagavond. ‘Ik vind het een eer om mijn periode in Stadskanaal te starten met het uitreiken van de lintjes. De gedecoreerden zetten zich al jarenlang, sommigen zelfs al 50 jaar, belangeloos in voor de maatschappij,’ aldus Van Mastrigt.

Vijf onderscheidingen

In totaal ontvangen vijf inwoners uit Stadskanaal een koninklijke onderscheiding. Mevrouw J.M. Nijhof-Keizer ontvangt het lintje voor werkzaamheden bij KWF Kankerbestrijding van 1997 tot 2018. Ook was ze ruim 27 jaar actief als vrijwilliger bij de Gereformeerde Kerk Stadskanaal.

De heer S. Greving en mevrouw G.J. Greving-van Bentem worden onderscheiden voor hun activiteiten bij de Protestantse gemeente Stadskanaal, waar ze al 40 jaar vrijwilliger zijn. Tevens worden ze geëerd voor hun werkzaamheden bij gehandicaptensportvereniging DWS Stadskanaal.

De heer J.N. Huiges en mevrouw G. Huiges-Wigchers krijgen de lintjes voor hun vele vrijwilligerswerk. Beiden zijn al ruim 15 jaar vrijwillig actief in het woonservicecentrum De Bolderborg in Vlagtwedde. Samen verrichten ze tot op de dag van vandaag veel mantelzorg voor familie, vrienden en kennissen. Ook hebben ze beiden veel aan de sport in Stadskanaal bijgedragen. Meneer Huiges is medeoprichter van volleybalvereniging VCO ’72 en Mevrouw Huiges deed ruim 30 jaar vrijwilligersactiviteiten voor CVSO Onstwedde.

menu