Kunstenaars vinden creatieve oplossing voor pop-upvoorstelling Renneflat Stadskanaal

Artist impression van het project van Michel Velt. Hij gaat half maart aan de slag. Foto: Michel Velt.

De Renneflat in Stadskanaal gaat dit weekend toch nog open voor kunstliefhebbers. De organisatie van de pop-upexpositie in de sloopflat laat de komende maand elke zondag dertig bezoekers binnen.
Lees meer over
Stadskanaal
Borger-Odoorn
Oldambt
Pekela
Veendam
Westerwolde

Het kleine gezelschap kan genieten van onder meer muurschilderingen, dichtkunst en muziek in de oude appartementen . De opzet is kleiner, maar de voorstellingen komen zo wel dichter bij de bezoekers, zegt organisator Ada Tolboom. Ook het volgende weekend van 7 juni is al volgeboekt, vertelt zij.

Dat is niet verwonderlijk: vanaf de start van het mega-kunstproject was er al veel animo. Bedrijven uit de regio sponsorden bijna de helft van de kosten. Plannen waren er om het project, met ongeveer honderd kunstenaars, op te laten nemen in ‘Guinness world records’ als grootste en hoogste pop-upgalerie. Corona gooide roet in het eten: de expo ging eind maart niet door.

Nu is daar toch een oplossing voor gevonden en dat loopt storm. Op vrijdag 5 juni start Michel Velt bovendien met het schilderen van een vrouwenfiguur op een van de gevels. Die schildering wordt 30 meter hoog en 10 meter breed.

Nieuws

Meest gelezen

menu