Na vijftig jaar laatste kerstconcert Christelijk Mannenkoor Stadskanaal in Refaja ziekenhuis

Het Christelijk Mannenkoor Stadskanaal. Foto: Klamert Klein

Al vijftig jaar lang geeft het Christelijk Mannenkoor Stadskanaal op eerste kerstdag een kerstconcert in de centrale hal van het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal. Aan die traditie komt na dit jaar een einde.

Het jubileumoptreden op komende eerste kerstdag wordt er eentje met een zwart randje, laat het Christelijk Mannenkoor Stadskanaal weten, want het is meteen de laatste keer dat onder leiding van dirigent Harold Kooij bekende kerstliedjes worden gezongen.

„Heel jammer”, vindt bestuurslid Roelof Grooten. „Het is altijd fijn om voor patiënten en medewerkers van het ziekenhuis en andere belangstellenden te mogen zingen. De waardering is wederzijds. Er komt helaas een einde aan een traditie. Het heeft te maken met de ontwikkeling van de gezondheidszorg in de regio. Ons Refaja wordt een dagziekenhuis, er zijn in het weekend en op feestdagen geen patiënten meer.”

Het concert op eerste kerstdag volgend jaar is weliswaar geschrapt, het mannenkoor heeft het nog druk genoeg in 2020. „Mede dankzij onze nieuwe dirigent hebben we onlangs vijf nieuwe leden kunnen inschrijven en we liggen goed in de markt. De agenda is nu al gevuld met vijftien concerten.”

menu