Ride & Run: sportief avontuur in natuur rondom Onstwedde

Linda Wilken en Dorien Smith doen ook weer mee aan de Ride & Run in Onstwedde. Foto: René Smith

De zesde editie van de Ride & Run in Onstwedde werpt haar schaduw vooruit. Het sportfestijn - een concept van Bit en KNHS - wordt op zaterdag 4 september gehouden door manege de Driesporen.

„Sport en recreatie komen op een bijzondere wijze samen tijdens Ride & Run”, vertelt woordvoerder Dorien Smith van het organisatiecomité. „De invulling van Ride & Run is simpel: een team bestaande uit een ruiter en een hardloper leggen gezamenlijk een vooraf uitgezette onverharde route van 5 of 10 kilometer af.”

Meedoen is belangrijker dan winnen

Elk jaar doen veel teams mee aan het evenement. „Niet zo vreemd”, vindt Dorien. „Buitensporten. De natuur in. Dat is beleving, dat is avontuur. Steeds meer mensen zijn op zoek naar de combinatie van lichamelijke uitdaging en mentale ontspanning. De Ride & Run brengt beginnende en gevorderde buitensporters uit verschillende disciplines – paardrijden en hardlopen – samen voor een gezellige en sportieve dag in de natuur. En ... meedoen is belangrijker dan winnen.”

,,Wil je graag meedoen maar ken je geen ruiters of hardlopers? Stuur dan een email naar rideenrun@hotmail.com en dan kijken wij of je kunnen koppelen. Geef wel even aan of je een voorkeur hebt voor 5 of 10 kilometer en wat je niveau ongeveer is.”

De eerste namen van hardlopers en ruiters met paarden staan al op de startlijst. Aanmelden kan tot 29 augustus. Meer informatie: rideenrunonstwedde.jimdo.com .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stadskanaal