Ubbo Tech Team wint Connect Award op NK First Tech Challenge; Op het EK werd de Innovate Award in de wacht gesleept

Het Ubbo Tech Team uit Stadskanaal. Foto: Mathijs Zuidema

Het eerste seizoen van de FIRST Tech Challenge (FTC) is voor het Ubbo Tech Team van het Technasium van het Ubbo Emmius, locatie Stationslaan prima verlopen.

In de FIRST Tech Challenge (FTC) moeten teams een robot ontwerpen, bouwen en programmeren. De robot moet op afstand bestuurd worden, maar ook moet de robot autonoom kunnen bewegen. Onder begeleiding van volwassen coaches en mentoren ontwikkelen de leerlingen technische vaardigheden en oefenen ze engineeringprincipes, terwijl ze zich bewust worden van de waarde van hard werken, innovatie en het samenwerken in een team.

Tijdens het afsluitende NK - de bijeenkomst vond plaats via Zoom of Teams - mochten de scholieren de Connect Award in ontvangst nemen.

„De wedstrijdjury kent deze award toe aan het team dat als beste een verbinding weet te maken met latent talent op school, lokale bedrijven, de gemeente en sponsoren”, vertelt docent Narda Naafs.

League Meets

„Het team kijkt met een zeer tevreden gevoel terug op zijn eerste seizoen bij de FTC. Dit jaar hebben we één van de twee League Meets (voorrondes voor het NK) gewonnen en op het EK mochten we de Innovate Award mee naar huis nemen.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stadskanaal