Wat hebben jongeren nodig om in Stadskanaal te blijven? Gemeente houdt enquête onder jongeren

Stadskanaal. Foto: Pixabay

De gemeente Stadskanaal wil weten waarom jongeren er vaak voor kiezen elders te gaan studeren of werken. Ze houdt daarom een enquête onder jongeren uit de gemeente.

De gemeente probeert er met de enquête achter te komen wat jongeren nodig hebben om in Stadskanaal te blijven. De resultaten dienen als basis voor een jongerencongres van de gemeente Stadskanaal op 30 januari.

Wat houdt jongeren in Stadskanaal?

,,Het is voor ons enorm belangrijk om erachter te komen wat jongeren in Stadskanaal houdt en wat ze nodig hebben voor een fijne leefomgeving”, zegt burgemeester Froukje de Jonge. ,,En dat is ook direct ons doel van het congres. We gaan met veel partijen concrete en praktische ideeën bedenken om het voor jongeren aantrekkelijker te maken om in Stadskanaal te blijven.”

Nationale Ombudsman

Ook Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen maakt zijn opwachting op het congres. Hij schrok bij een eerder bezoek aan Stadskanaal van de gevolgen van de krimp in de regio. Hij beloofde om terug te komen om te kijken wat hij voor de regio kan betekenen.

Markteffect

Onderzoeksbureau Markteffect neemt het onderzoek voor zijn rekening. Het bureau is donderdag begonnen op Noorderpoort. Jongeren kregen daarnaast deze week een brief van de gemeente.

menu