OM eist anderhalf jaar cel voor breken knie

Een 31-jarige man uit Groningen moet wat betreft het Openbaar Ministerie voor zware mishandeling anderhalf jaar de cel in. Hij schopte de zus van zijn vriendin een gebroken knie. Ook stond de man terecht voor doodsbedreigingen.

De vriendin van de Stadjer appte op 25 augustus haar zus dat zij in doodsnood verkeerde. ,,Ik zit op het toilet, ik ben bang, hij is hartstikke gek. Ik durf niet naar buiten”, appte ze. De zus en familieleden gingen daarop naar de woning van de Stadjer. Ondertussen belde de zus de politie.

Uit de hand

De familieleden vielen de Stadjer buiten zijn woning aan. Die reageerde, onder invloed van drank en drugs, agressief. De agenten hadden veel moeite beide partijen uit elkaar te houden. De agenten vroegen versterking aan.

Volgens getuigen trapte de man tussen de agenten door naar de zus van zijn vriendin. Hij raakte haar knie, waardoor die brak. De Stadjer zei tegen de rechters dat hij niet schopte, maar dat de vrouw zichzelf bezeerde door tegen een deurpost te trappen.

Somber beeld

De officier van justitie vond het kwalijk dat de Stadjer de mishandeling ontkent. Ook ziet de verdachte niet in dat hij een alcoholprobleem heeft. Hij legt alle schuld buiten zichzelf neer.

De man heeft een fors strafblad met onder meer geweldsdelicten. Hij staat op de lijst van veelplegers. De man is in verminderde mate toerekeningsvatbaar. Toch voelde de officier niets voor een behandelplan voor de man. ‘Dat is zonder succes veelvuldig geprobeerd’.

De officier eiste naast de celstraf een schadevergoeding van ruim 6000 euro voor het slachtoffer.

De rechtbank doet 21 december uitspraak.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.