Galerie Rendez-Vous in Veendam sluit noodgedwongen de deuren

Nettie Strating, Nieske Siepel en Janneke Kraai hebben amateurkunstenaars vijf jaar lang de gelegenheid geboden om te exposeren in Veendam. Nu moet galerie Rendez-Vous sluiten. Foto: Huisman Media

Galerie Rendez-Vous aan de Promenade in Veendam sluit na vijf jaar noodgedwongen de deuren. Stijgende vaste lasten zijn de reden. ,,Het financiële plaatje is niet meer rond te krijgen'', laat Janneke Kraai namens de galerie weten.

Kraai noemt het vervelend, maar zegt dat er maar één conclusie mogelijk was. ,,We willen niet tornen aan onze financiële expositievoorwaarden, dan wordt de drempel veel te hoog.''

Rendez-Vous trok vijf jaar geleden in een toen leegstaand winkelpand. Amateurkunstenaars uit Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Noord-Duitsland stelden hun werk tentoon.

,,Het was werkelijk geweldig om iedere twee maanden een nieuwe expositie in te richten met werkelijk schitterende kunst in zeer diverse vormen'', meldt Kraai. Ze spreekt vol lof over de mensen die ten behoeve van de galerie hun pand belangeloos beschikbaar stelden en is ook zeer te spreken over het contact met de gemeente Veendam en het wijk- en buurtbeheer Centrum.

menu