Kosten jaarwisseling Veendam lager dan vorig jaar

Foto: ANP

De kosten die gemaakt worden tijdens de jaarwisseling in Veendam zijn met ruim vijftien procent gedaald. Waar er bij de jaarwisseling van 2019/2020 voor €8.604 aan kosten werd gemaakt, was dat dit jaar €7.281. Het bedrag bestaat uit personeelskosten en schadekosten.

De gemeente meldt dat de jaarwisseling in gemeente Veendam over het algemeen rustig is verlopen. ,,Het schadebedrag bestaat vooral uit schade aan afvalbakken, herstel van gazon en verkeersborden. Opvallend is een daling van kosten voor de reparatie van straatkolken. Dit was vorig jaar een grote kostenpost. Een exacte verklaring hiervoor hebben wij niet, maar het vermoeden is dat het vuurwerkverbod hier invloed op heeft gehad."

Meer afvalbakken vernield

Wel zijn er meer afvalbakken vernield, ten opzichte van vorig jaar. Dat bedrag is met €1.100 toegenomen. ,,Ook de inzet van personeel voor het opruimen en herstellen is een behoorlijke kostenpost. Een daling van de totale kosten met ruim € 1.300,00 is positief, maar iedere vernieling is er nog steeds één te veel", aldus burgemeester Swierstra.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Veendam