Er wordt te hard gereden over de Veenweg in Westerlee.

Inwoner Westerlee ligt te trillen in waterbed na weer een veel te hard scheurende automobilist

Er wordt te hard gereden over de Veenweg in Westerlee. Archief: DvhN

Koen Blaauw uit Westerlee is helemaal klaar met de gemeente Oldambt en het wegverkeer dat zich niet aan de maximumsnelheden houdt op de Veenweg.

Al twee jaar probeert hij de gemeente Oldambt er toe te bewegen maatregelen te nemen. ,,Maar ik hoor maar niets van de gemeente. In februari heb ik een gesprek gehad met ambtenaren. Maar sindsdien heb ik niet meer gehoord, is het stil gebleven. Ja, er is een bordje met een hertje erop geplaatst en een 60 kilometer bord. Maar dat helpt niets. De trillingen zijn tot in mijn waterbed te voelen. Oh ja, en lolbroeken hebben de bordjes ook al weer weggehaald.”

Snelheden tot 150 kilometer per uur

Snelheden tot 150 kilometer per uur zijn geen uitzondering. Volgens Blaauw is dat vastgelegd door zogenaamde Smileys. ,,Dit bord is er geplaatst door VVN medewerker uit Westerlee. De aantekeningen zijn er. De snelheden zijn vastgelegd. Dagelijks wordt er te hard gereden. Asocialen zijn het. Ik heb er geen andere woorden voor.”

Vorige week nog, in het schemerdonker raasde er ook weer een automobilist voorbij. Onverantwoord snel, meent een geïrriteerde Blaauw.

Ook de woning laat inmiddels littekens zien veroorzaakt door voorbij razende wegpiraten. Resultaat: In de muren zijn talloze scheuren te zien. Overigens niet alleen van de trillingen van scheurende weggebruikers, ook van de zoutwinning om de hoek.

Blaauw deed maandagavond nog eens een appel op de gemeenteraad om de problemen aan te pakken. ,,Ik ben er helemaal klaar mee en de gemeente mag mijn huis hebben. Zover is het al.” Blaauw voelt zich onderhand aan het lijntje gehouden. ,,Maar moet ik dit allemaal maar slikken. Hoe nu verder?”, vindt Blaauw. Dat vragen met hem ook vele politieke partijen zich af.

Wethouder Gert Engelkens (PvdA) deed de toezegging dat het college zich over de kwestie gaat buigen.

menu