Zes ’bekende’ Texelaars werken mee aan de vaccinatiecampagne van de gemeente. Posters waarop zij hun mouw opstropen, hangen op abri’s en worden verspreid via social media.

Behalve Heino Huizing, eigenaar van café De Slock, en Gina de Groot-van Beek, uitbater van Proeflokaal Onder de Pomp, zijn dat kapper Peter van Sikkeleras, Corrie Setz, rector-bestuurder van OSG De Hogeberg, Job Schepers, hoofdredacteur van de Texelse Courant, en burgemeester Michiel Uitdehaag. ,

,Ik werk in de horeca, ik wil graag aan de slag! Vaccineren is de manier om weer terug te keren naar het normale leven’’, zegt Gina de Groot-van Beek.

Stroop je mouw op

Naar schatting 70 procent van de Texelaars die daarvoor een uitnodiging kregen, heeft zich tot nu toe laten inenten tegen corona. Dat kan veel beter, vindt de gemeente. Vandaar dat is aangehaakt bij de landelijke campagne ’Stroop je mouw op’.

De gemeente hoopt dat meer Texelaars met de actie meedoen door een vaccinatieposter van zichzelf te maken via de website www.stroopjemouwop.nl en die bijvoorbeeld via social media te verspreiden.

Testen voor Toegang

Inmiddels is in het dorpshuis van De Koog een extra coronatestlocatie ingericht in het kader van Testen voor Toegang. Wie naar een activiteit of evenement wil waarvoor een coronatoegangsbewijs nodig is, kan zich hier laten testen.

De locatie in De Koog is een van de zeventig testlocaties die Stichting Open Nederland heeft ingericht voor het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Ook Den Helder en Schagen hebben zo’n testlocatie.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Wadden
Waddengebied