'Hoge juridische kosten rondom vergunningverlening Eilân zonde van het geld'

Het Meertje van Hee. Foto: Google Street View

Burgemeester Bert Wassink van Terschelling ,,baalt verschrikkelijk” van de hoge juridische kosten die de gemeente heeft moeten maken rond de vergunningverlening voor het dancefestival Eilân.

De post juridische kosten blijkt met 60.000 euro te zijn overschreden, terwijl de procedure nog niet is afgerond. ,,Stop met deze zaak met dure advocaten om tegen je eigen burgers te vechten”, zei Gossen Bos van Samen Terschelling dinsdagavond bij de discussie over de tweede gemeentelijke begrotingswijzing.

De Stichting Ons Schellingerland en een aantal eilanders spanden in september een rechtszaak aan tegen de vergunningverlening door de gemeente. Daarop werd het festival bij het Duinmeertje van Hee afgeblazen.

College wil uitspraak van de rechter

Wassink noemde het inderdaad zonde van het geld, maar stelde dat het verder voeren van de rechtszaak hard nodig is. Het college wil namelijk een uitspraak van de rechter of ze in deze zaak de juiste besluiten heeft genomen.

Zo niet, dan zou dat grote consequenties kunnen hebben voor activiteiten als Oerol en de Bereloop, vreest het college. ,,En we weten allemaal hoe belangrijk dergelijke evenementen zijn voor ons eiland.”

Een nieuwe procesdatum is nog niet bekend. De burgemeester sluit niet uit dat de rechter eerst wacht op de ontwikkelingen rond de stikstofproblematiek. Dat was de aanleiding om de vergunningen voor het festival te schorsen.

menu