Indoor-midgetgolf, een wandelroute en een gerestaureerde reddingboot: deze 13 Waddenprojecten ontvangen subsidie

Jan Heuff uit Midsland schreef een boek over het eilander reddingwezen en de beide Terschellinger reddingboten met de naam Brandaris. Foto: Neeke Smit

Dertien initiatieven op de Waddeneilanden krijgen in totaal ruim 191.762 euro uit het Iepen Mienskipsfûns (IMF) van de provincie Friesland.

Zo gaat er 72.939 euro subsidie naar een plan voor een wandel- en fietsroute langs de ‘waterkringloop’ van Vlieland. Ook is er geld beschikbaar voor de restauratie van de reddingboot Brandaris (22.082 euro) en wordt er 25.200 euro bijgedragen aan een nieuwe licht- en geluidsinstallatie op sportcomplex de Flidunen.

Dat zijn de grotere projecten, maar er is ook geld voor, onder andere, energieneutrale koffie en thee op Vlieland, de kweek van oesterzwammen op Vlieland en een indoor-midgetgolfbaan op Ameland.

Iepen Mienskipsfûn

De provincie Friesland stelt via het Iepen Mienskipsfûn s geld beschikbaar voor projecten die bijdragen aan het verbeteren van de leefbaarheid. Van 19 april tot en met 20 mei 2021 kan er weer subsidie aangevraagd worden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Wadden
Waddengebied