Twee motoren ms Vlieland uitgevallen, schip keert terug naar haven

FOTO TWITTER REDERIJ DOEKSEN

De ms Vlieland heeft donderdagochtend kort na vertrek een beschadiging opgelopen, waardoor twee motoren zijn uitgevallen. Met de assistentie van een sleepboot is het schip teruggekeerd naar de haven van Harlingen.

Voor de passagiers wordt vervangend vervoer geregeld met reserveschip ms Midsland. ,,Onze prioriteit ligt nu bij het van boord halen van de passagiers en het ms Midsland klaar maken voor vertrek’’, vertelt Annemieke van Brummelen van Rederij Doeksen. Daarna wordt de schade aan het schip beter bekeken.

Sleepboot

Het schip liep de schade op tijdens het vertrek uit de haven, net iets voor 09:00 uur. Waarna het met behulp van een sleepboot terug naar Harlingen voer. Het ms Vlieland is niet voor de terminal aangemeerd maar aan een drijvende steiger in de Willemshaven. De passagiers worden met bussen naar de terminal gebracht waar ze worden opgevangen tot de ms Midsland klaar is voor vertrek.

Het is nog niet duidelijk wanneer het ms Midsland naar Vlieland vertrekt. ,,We zijn nu aan het opstarten en bemanning aan het regelen voor de overtocht.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Wadden