Waddenvereniging heeft geen vertrouwen in toekomstbeleid Waddenzee: 'Een grabbelton aan wensen en ideeën'

De Waddenzee. Harlingen op de achtergrond. Foto: Archief LC

De Waddenzee wordt met de nieuwe Ontwerp Agenda voor het Waddengebied 2050, donderdag op de agenda van de Tweede Kamer, onvoldoende beschermd. Dat vindt de Waddenvereniging.

De vereniging vindt dat het document , het nieuwe beleid als het aan de regering ligt, geen beleidskader biedt. Hoewel het doel van de Agenda voor het Waddengebied is om de Waddenzee goed te beschermen en te ontwikkelen, heeft de Waddenvereniging daar geen vertrouwen in, zo stelt Lutz Jacobi, directeur van de verenging.

„Ik noem dit geen beleid, maar een grabbelton aan wensen en ideeën. Een helder kader van wat wel en niet kan is er niet en ook wordt niet duidelijk hoe en waaraan wordt getoetst.”

Waddenvereniging wil concrete besluiten

De Waddenvereniging wil dat er concrete besluiten in het document worden opgenomen die ervoor zorgen dat de negatieve effecten van activiteiten zoals visserij, baggeren en gas- en zoutwinning worden teruggeschroefd.

Ook vraagt de vereniging om één samenhangend natuurherstelprogramma voor de Waddenzee, in plaats van zes aparte programma’s.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Wadden
Waddengebied