Koninklijke onderscheiding voor Anja van Berkum uit Grijpskerk voor bijdrage aan wederzijds begrip tussen Noord-Nederland en Ost-Friesland

De versierselen behorende bij de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Foto: Kanselarij der Nederlandse Orden

Anja van Berkum uit Grijpskerk is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Ard van der Tuuk van de gemeente Westerkwartier heeft deze blijde boodschap dinsdag telefonisch gebracht.

Anja van Berkum kreeg de koninklijke onderscheiding omdat zij ruim 30 jaar heeft bijgedragen aan wederzijds begrip en toenadering tussen bewoners van Nederland en Duitsland, in het bijzonder inwoners van Groningen, Friesland en Drenthe en Emsland en Ammerland-Oldenburg.

Coördinator cursus Grenzkontakte

Zij deed dit in het kader van het ouderenonderwijs. Van Berkum was coördinator bij de cursus Grenzkontakte , eind jaren ‘80 ontstaan uit samenwerking tussen de Rijksuniversiteit Groningen en de Carl von Ossietzky Universität in Oldenburg.

Van Berkum was, vanuit de HOVO-Senioren Academie, verantwoordelijk voor de internationale contacten. Dit werk heeft zij na haar pensionering in 2011 onbezoldigd voortgezet.

Van Berkums Duitse collega-coördinator Christiane Brokmann-Nooren is dinsdag in Oldenburg eveneens gedecoreerd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Westerkwartier