Expositie 'Westerkwartier in het oog van de storm’ gelijktijdig in Ezinge en Sebaldeburen

De expositie was al een paar dagen te zien in Museum Wierdenland, maar is vanwege de verzwaarde coronamaatregelen twee weken stilgelegd. De opening vond zondag plaats. Foto: Ellie Komrij

In zowel Museum Wierdenland in Enzinge als in tijdelijke expositieruimte De Aquarel in Sebaldeburen is vanaf donderdag 19 november de expositie ‘Westerkwartier in het oog van de storm’ te zien.

De expositie toont 47 kunstwerken die 23 kunstenaars uit het Westerkwartier maakten in coronatijd. Zij lieten zich daarbij inspireren door haiku’s en de regio Westerkwartier.

De expositie was al een paar dagen te zien in Museum Wierdenland, maar is vanwege de verzwaarde coronamaatregelen twee weken stilgelegd.

Kunst, cultuur en musea verbinden

De expositie is een initiatief van Myra Eeken-Hermans en Trija Fleer-Niks. Bedoeld om kunstenaars uit het Westerkwartier een podium te geven.

‘In de nieuwe gemeente kent nog niet iedereen elkaar. En wij willen kunstenaars in het Westerkwartier een podium geven waarop ze met hun werk zichtbaar kunnen zijn’, lichten Eeken en Fleer in een persbericht toe.

‘Het Westerkwartier bevindt zich met corona in het oog van de storm, waar uiterste stilte heerst. Om deze stilte zichtbaar te maken en te verwerken, organiseren wij dit podium.’

Inloopworkshops

De expositie is in Ezinge dagelijks (met uitzondering van maandag) van 13.00 tot 17.00 uur geopend, in Sebaldeburen alleen op vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur.

Op beide locaties staan ook inloopwerkshops (botanisch) tekenen, schilderen of gedichten schrijven geprogrammeerd: in Sebaldeburen op zaterdagmiddag, in Ezinge op zondagmiddag.

De expositie loopt op beide locaties tot en met 10 januari.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Westerkwartier
menu