Gemeente Westerkwartier vergroent wagenpark door diesels te vervangen door elektrische bedrijswagens

Willem Folkerts van Louwman Groningen (links) en wethouder Hielke Westra. Foto: Eigen foto

De gemeente Westerkwartier heeft een aantal op diesel rijdende bedrijfswagens vervangen door elektrische bedrijfswagens. Wethouder Hielke Westra kreeg dinsdagmiddag de sleutels van de drie elektrische bedrijfswagens overhandigd.

Het zijn niet de eerste elektrische bedrijfswagens die de gemeente in gebruik neemt. Maar het zijn wel de eerste elektrische bedrijfswagens die een aanhangwagen ‘met serieus gewicht’ kunnen trekken.

Bijkomend voordeel is volgens de gemeente dat deze elektrische bedrijfswagens volledig automaat zijn, zodat medewerkers met een lichte beperking ook gebruik kunnen maken van de wagens.

De investering past bovendien in de ambitie van de gemeente zowel het wagenpark als alle gemotoriseerde tuingereedschap te vergroenen. ‘Veel tuingereedschap is inmiddels elektrisch. Dit zorgt voor minder geluidsoverlast, het is gezonder voor het personeel en beter voor het milieu. Elektrische auto’s zijn veel voordeliger in het gebruik. De onderhoudskosten zijn veel lager dan een auto op fossiele brandstof. En ‘tanken’ gebeurt aan het stopcontact.’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Westerkwartier
menu