Gemeente zoekt voor kerkenvisie samenwerking met eigenaren (voormalige) gebedshuizen in Westerkwartier

De eeuwenoude kerk in Midwolde. Foto: Archief DVHN

De gemeente Westerkwartier zoekt voor het opstellen van een ‘kerkenvisie’ samenwerking met de eigenaren van alle (voormalige) gebedshuizen van alle godsdiensten.

‘Rijdend door de gemeente zien we steeds vaker dat kerken en gebedshuizen een andere bestemming krijgen. Vaak een recreatieve, woon- of combinatie woon/werk bestemming. Soms zelfs een nieuwe geloofsgemeenschap die zich vestigt in het Westerkwartier’, licht wethouder Hielke Westra in een persbericht toe.

‘De kerkenvisie geeft ons een beeld van de omvang van het religieus erfgoed, maar belangrijker nog of dit erfgoed naar de toekomst toe bewaard kan blijven.’

De eigenaren van het erfgoed worden als belangrijkste partij gezien. Westra: ‘Ik roep eigenaren van (voormalige) gebedshuizen dan ook op om een bijdrage te leveren aan deze visie.’

Het opstellen van een visie voor religieus erfgoed is onderdeel van het programma Toekomst religieus erfgoed van de Rijksdienst voor het Religieus Erfgoed. Doel van dit programma is een een duurzaam toekomstperspectief te vinden voor religieus erfgoed in Nederland.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Westerkwartier