Oproep gemeente Westerkwartier: wat moet er gebeuren met het voormalige bedrijfsterrein aan de Hoofdstraat in Midwolde?

Foto: Archief DVHN

De gemeente Westerkwartier heeft een stuk perceel gekocht aan de Hoofdstraat 101-1 in Midwolde. Voor de invulling ervan roept de gemeente inwoners op om ideeën in te sturen.

Het terrein is ruim zeven hectare groot. Inwoners die ideeën willen insturen, moeten er rekening mee houden dat het terrein vlak bij een woonwijk en bedrijvenpark ligt. De nieuwe invulling van het terrein mag daarom geen milieuhinder en overlast veroorzaken.

Woningbouw

De gemeenteraad opperde eerder om op het terrein woningbouw te realiseren. De gemeente Westerkwartier meldt dat het bouwen van woningen op het terrein nog steeds een optie is. Of dat daadwerkelijk mogelijk is, is ongewis. Het betrefende gebied is en bedrijventerrein.  Ook wordt bekeken of het terrein kan dienen als een samengevoegde nieuwe werklocatie voor Novatec, buitendienst Marum en buitendienst Leek.

Inleveren

Inwoners kunnen tot en met 1 juni hun ideeën mailen naar herbestemming@westerkwartier.nl of via een formulier op deze site . Uit de ingeleverde ideeën maakt de gemeente een selectie.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Westerkwartier