Proef met deelauto’s Westerkwartier gaat verder in dorpen die dat willen, maar voorlopig alleen in Zuidhorn

Foto: Shutterstock.

De pilot elektrische deelauto’s die gemeente Westerkwartier het afgelopen jaar samen met inwoners uitvoerde krijgt een vervolg in dorpen die daar belangstelling voor hebben en in ieder geval in Zuidhorn.

Bij de gemeentehuizen in het Westerkwartier stonden het afgelopen jaar in totaal zeven Nissan Leaf auto’s die gelijktijdig door inwoners en door ambtenaren konden worden gereserveerd.

Proef verliep anders door corona

Het initiatief voor de deelauto’s kwam vanuit de gemeente en was bedoeld om elektrische auto’s delen in de gemeente tot een succes te maken. Door corona en het vele thuiswerken verliep de pilot anders dan vooraf gepland zegt wethouder Hielke Westra.

,,In een jaar zijn er 270 ritten gemaakt en is 16.000 km gereden. De belangstelling in de omgeving van de vijf gemeentehuizen was wisselend. Autodelen staat of valt met het creëren van een vaste gebruikersgroep die regelmatig rijdt. Daarom willen we het concept alleen voorzetten op plekken waar voldoende belangstelling is.”

Alleen in Zuidhorn

Voorlopig blijven alleen de deelauto’s op het stationspark Zuidhorn in gebruik. De komende tijd onderzoekt de gemeente of ook andere dorpen belangstelling hebben voor een proef met elektrische deelauto’s.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Westerkwartier