Rotaryclub Roden-Leek verblijdt Westerkwartier met nieuwe bankjes bij monumenten in Marum en Doezum

Wiebe de Wit, Bauke Jansen, Thea van der Laan, Jan Willem Hesselink en wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi (vlnr) bij het bankje bij het oorlogsmonument op het Natuurpad. Foto: Eigen foto

Rotaryclub Roden-Leek heeft de gemeente Westerkwartier twee buitenbankjes geschonken. De symbolische overhandiging vond zaterdag plaats bij het oorlogsmonument op het Natuurpad, de voormalige trambaan tussen Marum en Drachten.

Bij de voorbereiding van de herdenking van 75 jaar vrijheid in 2020 bleek dat het bestaande bankje bij het Marumer monument was aangetast door betonrot en aan vervanging toe was. Dat gold ook voor het bankje tegenover de gedenksteen aan de Polmalaan in Doezum.

Beide bankjes dienen als herdenkings- en rustplaats voor wandelaars en fietsers in het buitengebied rondom Marum. De bijzondere plekken en de slechte staat van onderhoud waren voor de serviceclub aanleiding beide bankjes te vervangen.

Vijftien leden van Rotaryclub Roden-Leek hebben de nieuwe bankjes en de betonnen funderingselementen in eigen beheer gemaakt in de werkplaats van Bouwbedrijf Marum. De zittingen zijn gemaakt van duurzaam FSC-gecertificeerd hout.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Westerkwartier