Nieuwe grijze en groene container voor inwoners Westerwolde

Foto: Unsplash

Inwoners van Westerwolde krijgen in het voorjaar nieuwe containers voor groente-, fruit- en tuinafval (gft) en restafval.

Het vervangen van de oude afvalbakken voor de nieuwe containers begint maandag 29 maart en duurt tot ongeveer 21 mei. De wisselactie, die dorp voor dorp plaatsvindt, wordt uitgevoerd door DVL Milieuservice en afvalinzamelaar Omrin.

Opnamekraag en chip

De nieuwe grijze en groene containers hebben een opnamekraag en chip, en zijn grotendeels gemaakt van gerecycled materiaal. De chip is gekoppeld aan het adres waarbij de container hoort. Met deze chip registreert Omrin dat de container is geleegd.

Plastic, metaal en drinkpakken (pmd) worden niet mee gescheiden ingezameld. Deze materialen kunnen in de grijze container voor restafval worden gegooid. Omrin haalt het pmd met machines het uit het restafval.

De nieuwe containers hebben een inhoud van 240 liter.

Brief over wisselactie

Inwoners van de gemeente Westerwolde ontvangen een tot twee weken voordat ze de nieuwe containers krijgen een brief met informatie over de wisselactie. In de brief staat onder andere wanneer de nieuwe containers worden geplaatst, wanneer de oude containers voor het laatst worden geleegd en wanneer de oude containers worden opgehaald.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Westerwolde