Politie houdt drie mannen aan voor beroving van weerloze man in Bourtange

Bij de overval op de weerloze man werd buitensporig veel geweld gebruikt. Foto: Opsporing Verzocht

De politie heeft de afgelopen weken drie mannen aangehouden op verdenking voor betrokkenheid bij een gewapende overval op een woning aan de Zodenpadweg in Bourtange. De 66-jarige weerloze bewoner werd in de nacht van donderdag 26 op vrijdag 27 september in zijn slaap overvallen.

Op dinsdag 7 januari besteedde Opsporing Verzocht aandacht aan de overval. In de uitzending werd een reconstructie van de overval getoond. Daarin vertelde het slachtoffer over deze zeer ingrijpende gebeurtenis, waarbij buitensporig veel geweld is gebruikt.

De man, die reuma heeft en lijdt aan een spierziekte, werd na de overval naar het ziekenhuis gebracht. Hij hield blijvend letsel over aan deze overval.

Aanhoudingen

Dankzij tips, gedegen recherchewerk en het aantreffen van de auto van het slachtoffer kwam de politie de verdachten op het spoor. De auto was buit gemaakt tijdens de overval en werd op 27 september aangetroffen op vakantiepark Emslandermeer in Vlagtwedde. De aanhoudingen werden verricht op 28 januari, 2 februari en 5 februari op diverse plekken in de provincies Groningen en Friesland.

Verhoor

Alle verdachten zitten nog vast. De derde verdachte, die woensdagavond is aangehouden, wordt vandaag gehoord. Het onderzoek is nog in volle gang.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Westerwolde