Wil jij een Jan Altink boven de bank? Museum MOW in Bellingwolde trakteert op stukken uit de eigen collectie

'Westerwoldse Aa' (1969) van Jan Altink.

Het MOW | Museum Westerwolde in Bellingwolde trapt maandag 28 december de actie ‘Het MOW boven je bank’ af. Het museum trakteert daarbij op posters van kunstwerken en cultuurhistorische objecten uit de eigen collectie.

Tijdelijke sluitingen, verplichte reserveringen, diverse andere beperkingen en de lockdown tot 19 januari maken het bezoekers niet makkelijk om van cultuur te genieten. Reden voor het MOW de actie Het MOW boven je bank te lanceren. Voor ‘iedereen die wel een beetje culturele troost kan gebruiken’.

Schilderij van Jan Altink

Het museum drukt posters van A2-formaat (42 bij 59,4 centimeter) met daarop kunstwerken en cultuurhistorische objecten uit de eigen collectie. Deze hebben allemaal een relatie met de regio.

Het museum heeft voor de eerste poster gekozen voor een schilderij van de Westerwoldsche Aa van de hand van Jan Altink (1885 – 1971), een van de oprichters van kunstkring De Ploeg. Deze poster is vanaf maandag 28 december op meerdere plekken in Bellingwolde verkrijgbaar.

Publiek bepaalt via stemrondes

In de loop van 2021 volgen nieuwe prints. Dan bepaalt het publiek - via stemrondes - welke items uit de museumcollectie op de posters verschijnen. Deze zijn dan ook op meer plaatsen in de gemeente Westerwolde verkrijgbaar.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Westerwolde