Beste haring in Hoogeveen van vader en zoon uit Spakenburg

De lekkerste Hollandse nieuwe van Drenthe haal je bij vishandel Peter van Jaan in Hoogeveen. Dat vinden de experts van de jaarlijkse haringtest van het AD. De vishandel staat op plek 37, met een 8,5. Eigenaar Peter de Graaf (30) en zijn vader Jaan de Graaf (55) hadden zaterdag extra veel haringen ingeslagen. Veel mensen kwamen feliciteren en proeven.

Vader en zoon de Graaf zijn blij met de uitkomst van de test. Ze blijven er wel nuchter onder. ,,We hebben ooit al een keer in de top tien gestaan. Maar we zijn nu ook heel tevreden. Het is een mooie opsteker”, zegt Peter. Hij nam twee jaar geleden het stokje over van zijn vader, die twaalf jaar geleden de vishandel in Hoogeveen begon. Vader en zoon wonen in Spakenburg. Ze piekeren er niet over om het vissersdorp aan het IJsselmeer te verlaten. ,,Het is naar Hoogeveen een uurtje rijden. Dat is prima te doen.”

Vorige week vrijdag kregen ze het juryrapport van de haringtest. ,,Je mag zelf nog reageren. Maar aan de stand kun je niets veranderen. Het moeilijkste is nog om het een week lang stil te houden.” Volgens de jury verkoopt Peter van Jaan een Hollandse Nieuwe met een stevige beet en is de haring nog een tikkeltje romig en de moeite voor een tussenstop waard.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.