Chef-koks RSG Wolfsbos koken de sterren van de hemel

Leerlingen van RSG Wolfsbos zijn hard aan het werk in de keuken.

Ook dit schooljaar organiseren de horeca-leerlingen van RSG Wolfsbos wekelijks een restaurantavond. Tijdens deze avond kunnen gasten genieten van een driegangenmenu.

Om de chef-koks en kelners uit klas 3 en 4 van de opleiding horeca, bakkerij en recreatie (HBR) alvast te laten oefenen, mochten medewerkers van de school vorige week al een uitgebreid diner testen.

Geslaagd diner

En een geslaagd diner was het zeker. Bij binnenkomst heetten de kelners iedereen welkom. Het was gezellig druk, de tafels waren keurig gedekt en de haard brandde. Via een groot screen konden de gasten zelfs live meekijken in de keuken. Docent Mark Hazen: ‘Tijdens de lessen zijn we met de leerlingen aan het oefenen in de keuken, het restaurant en de bakkerij. Zo maken we diverse verrassende gerechten en oefenen we het serveren en bedienen. In het begin gaat het vaak een beetje onzeker maar al na een paar lessen krijgen de leerlingen de verschillende vaardigheden aardig in de vingers. Natuurlijk proeven we met elkaar ook wat we maken. Het leuke is dat sommige leerlingen echt versteld staan van wat ze kunnen. Tijdens de praktijklessen van het Daltonberoepen college is het de bedoeling dat leerlingen zich zo goed mogelijk kunnen oriënteren op een gemaakte beroepskeuze. Het schoolrestaurant is een mooi voorbeeld van leren in de praktijk.’

Anders

Anders dan de voorgaande jaren is het restaurant naast de woensdagavond ook op de vrijdagmiddag geopend. De ontvangst op woensdag is vanaf 16.45 uur, het diner start om 17.00 uur en duurt tot ongeveer 19.15 uur. De kosten voor een uitgebreid driegangenmenu bedragen 8,50 euro per persoon (exclusief drankjes). Wel dient er tijdig, minimaal de vrijdag van te voren, gereserveerd te worden via telefoonnummer 0528- 262621.

menu