Dennie Christian laat de zon schijnen in Delfzijl

Hij wordt volgende week 60, is al twee keer opa, maar zet Dennie Christian op een podium en het is feest. Dat bleek maandag niet anders aan de boorden van de Eems.

De schlagerzanger was Tweede Pinksterdag één van de acts op het Dijkfeest, het traditionele hoogtepunt van de Delfzijlster Pinksterfeesten. Omdat het de 140 editie was, had de organisatie uitgepakt met het programma. Naast Christian stonden onder meer Papa di Grazzi, Kenny B en Frans Bauer op het podium.

Polonaise

Het weer was ‘onbestemd’, maar toen Christian na Papa di Grazzi als tweede act ten tonele verscheen en klassiekers als ‘Sweet Caroline’, ‘Rosamunde’ en ‘Du’ zong, begon de zon te schijnen. Zelfs een polonaise kreeg hij voor elkaar.

De Pinksterfeesten strekten zich over het hele weekeinde uit, met bands en deejays in het centrum en rond de haven, kermis, sliksleeën en kraiten op de Eems en een reünie van de Koninklijke Zeil- en Roeivereniging Neptunus,

Afscheid

Het feest van dit jaar betekende ook een soort afscheid, want volgend jaar verhuist het volksfeest naar het nieuwe Stadsstrand, aan de andere kant van de Eemsdijk.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.