Historische triomf Verstappen in de Formule 1

Max Verstappen heeft zijn debuut bij het topteam van Red Bull opgeluisterd met een sensationele overwinning in de Grand Prix van Spanje. De achttienjarige Limburger schreef daarmee historie, want nog nooit zegevierde een Nederlandse autocoureur in een race uit de Formule 1.

Hij verbeterde de prestatie van zijn vader Jos, die in zijn actieve carrière twee keer derde wist te worden. Hij is tevens de jongste winnaar aller tijden van een grand prix.

Verstappen dankte zijn onverwachte succes wel voor een deel aan de uitvalbeurt van de twee favoriete Mercedessen in de eerste ronde van de race. Lewis Hamilton en Nico Rosberg reden elkaar in een gevecht om de koppositie uit de wedstrijd.

Verstappen slaagde er rondenlang in oud-wereldkampioen Kimi Räikkönen van Ferrari van zich af te houden. De Fin werd tweede.

Verstappen: ,,Het is geweldig, ik kan het nauwelijks geloven. Het was een geweldige race en ik had een geweldige auto. Mijn vader zal heel trots op mij zijn. Jos heeft heeft me geholpen om dit te bereiken. Ik moet natuurlijk het team van Red Bull bedanken.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.