Kijk terug: Fraaie thuiszege van Hurry-Up op Bevo

JMS Hurry-Up boekte donderdagavond in de eigen sporthal in Zwartemeer een knappe en verdiende 23-21 overwinning op Bevo uit het Limburgse Panningen.

Daardoor springen de Drenten in de stand van de BeNe-League over het Belgische Visé naar de zesde plek. Hurry-Up deed het met het oog op de Europacupwedstrijd, komende zondag in het Turkse Izmir tegen Göztepe SK belist niet rustig aan. Zonder de van een blessure herstellende Litouwse linkeropbouwer Tomas Bernatavicius gingen de Zwartemeer er vol tegenaan. Daarbij kende Bevo geen geheimen voor Hurry-Up-coach Martin Vlijm, die immers de voorgaande jaren bij de Limburgse club aan de touwtjes trok.

Volgens Vlijm speelt Bevo tegen Hurry-Up meestal een goede wedstrijd, maar dat was vooral na rust niet het geval. Toen bleek dat het net als de thuisploeg met blessures tobbende Bevo – zo maakte Peter Lambert na rust na lange afwezigheid zijn rentree – de vormcrisis nog niet te boven is.

Na een gelijkopgaande eerste helft, waarna Bevo met 9-10 leidde, werd Hurry-Up in de tweede helft sterker. Dat gebeurde onder aanvoering van de andere Litouwer van de club, Vaidas Trainavicius. Hij was na rust met zijn slangachtige bewegingen vaak ongrijpbaar voor de Bevo-defensie en scoorde in totaal tien keer. Daarbij bleef Thomas Aagard in het Drentse doel met zijn katachtige reddingen een grote sta in de weg.

Daar stelde Bevo in de slotfase steeds minder tegenover. De Limburgse kregen steeds meer moeite om überhaupt te scoren. Hurry-Up maakte het nog onnodig spannend door achter elkaar met Tommie Falke en Thies Berendsen twee strafworpen te missen. Maar Bevo profiteerde niet.

Nadat ook ‘mister Zwartemeer’, Ronald Suelmann, nog een paar keer fraai scoorde, was de wedstrijd gespeeld en de zege veilig gesteld voor de thuisploeg. Vandaag vliegt Hurry-Up vanaf Schiphol naar Turkije.

Bekijk de samenvatting van de wedstrijd hieronder.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.