Mr. Chadd haalt tonnen op in strijd tegen onderwijsachterstand door corona

Mr. Chadd.

De Groningse startup Mr. Chadd heeft negen ton opgehaald om achterstand bij scholieren weg te werken.

De afgelopen maanden hebben scholen alle zeilen bijgezet om hun leerlingen ondanks corona lessen aan te bieden. Desondanks sluit de Onderwijsraad niet uit dat er leerlingen zijn die achterstand hebben opgelopen gedurende de coronacrisis.

Mr. Chadd kon vragen scholen amper aan

Gedurende de crisis kwamen veel scholen bij Mr. Chadd met het verzoek mee te helpen bij het wegwerken van achterstand. Sinds 2015 ondersteunt het Groningse bedrijf scholieren via een chatplatform. Vakexperts zijn dagelijks beschikbaar om uitleg te geven.

Nadat corona uitbrak kon Mr. Chadd de vragen van scholen amper aan. Een investering van Boost-Up helpt de Groningse digitale onderwijsassistent weer op weg. Met deze investering kunnen wij nog meer scholen ondersteunen en de ontstane kloof in kennis tussen groepen leerlingen weer verkleinen”, aldus Kim van der Esch, onderwijskundige en mede-eigenaar van Mr. Chadd.

Extra onderwijskundigen

Het geld biedt het bedrijf de mogelijkheid te investeren in extra onderwijskundigen die op hun beurt de scholen weer begeleiden. Ook geven ze advies het geven van onderwijs op afstand.

Boost-Up is een Groningse stichting die startups en scaleups begeleidt naar verdere groei.


Nieuws

Meest gelezen

menu