Sanne Wevers naar turngala Leek

Sanne Wevers. Eigen foto

Het Turngala Leek heeft voor zaterdag 19 oktober de toezegging van een aantal landelijke toppers die een week daarvoor nog op het WK Turnen staan. Zo is Olympisch kampioene Sanne Wevers van de partij.

En ook haar turnende zus en teamgenote Lieke Wevers komt naar Leek. Van de jongere generatie turnsters die inmiddels onderdeel van het Nederlandse team vertonen Naomi Visser en Sanna Veerman hun kunsten.

Yuri van Gelder

Bij de heren maakt Yuri van Gelder zijn opwachting, net als het noordelijk talent Michel Bletterman en de tot Nederlander genaturaliseerde Belg Bram Louwije die beide deel uitmaken van het Nederlands herenteam.

Naast het turnen kan het publiek genieten van diverse verrassende acts op het gebied van ritmische gymnastiek, acrobatiek en show. Zo verschijnen de cast van Vanderlei Showproductions, die momenteel door het theater toeren, en illusionist Nathan Daniel op het podium..

Hans van Zetten

De presentatie van de twee uur durende show van NOS commentator Hans van Zetten. De shows starten om 14.00 uur en om 19.30 uur. Voorafgaand aan de shows kan het publiek gratis deelnemen aan het beweegplein waar diverse soorten van de gymsport zelf zijn te beoefenen.

De kaarten voor het gala zijn te bestellen via: www.vanplan.nl .

menu