Twentse actievoerders: Kamp doet ons tekort

De actievoerders van Stop Afvalwater Twente zijn niet te spreken over minister Henk Kamp, die de NAM woensdag toestemming gaf weer afvalwater te injecteren in de Twentse bodem.

,,We zijn tekort gedaan'', zegt Freddy Mensink, de voorman van de protestgroep. ,,We hebben in mei met Kamp afgesproken dat we volledig geïnformeerd zouden worden en dat we zouden mogen meebeslissen.'' En daar is allemaal niets van terecht gekomen, aldus Mensink.

De NAM zei op 2 augustus zo snel mogelijk weer te willen beginnen met de oliewinning in Schoonebeek en dus ook de injectie van afvalwater in Twente. Minister Kamp gaf het olie- en gasbedrijf woensdag toestemming om de olieproductie op 15 september te hervatten.

Die maand uitstel is in elk geval mooi meegenomen, aldus Mensink. ,,Om in Olympische termen te blijven, we hebben een bronzen medaille gehaald. We hebben de oliewinning immers toch weer een maand uit weten te stellen. Het is nog niet helemaal verloren.''

Woensdag om half vijf 's middags hebben de Twentenaren nog een gesprek met Kamp. ,,We gaan niet boos tegen hem doen'', zegt Mensink. ,,We zijn wel kritisch. Er zitten veel risico's aan het injecteren van afvalwater en het regelen van draagvlak onder de bevolking blijft maar onderbelicht.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.