Uitwisseling Roelof van Echten College naar Italië staat op losse schroeven

Enkele van de leerlingen die in spanning wachten op het laatste nieuws over hun trip naar Italië NDC mediagroep

Het Roelof van Echten College in Hoogeveen houdt de berichtgeving over alle ontwikkelingen rondom het coronavirus in Italië nauwlettend in de gaten. De school zou met een groep leerlingen van 26 februari tot en met 4 maart op uitwisseling naar het Italiaanse Ladispoli (nabij Rome). Die reis staat nu op losse schroeven.

,,We zijn volop in overleg met de betreffende school in Italië en met verschillende instanties. Ook houden we het nieuws vanuit het ministerie van Buitenlandse Zaken in de gaten’’, laat bestuurssecretaris Inge Soeters weten. Zij meldt dat sowieso vandaag een besluit wordt genomen.

Docent Marijke Kloosterman, die de leerlingen begeleidt, vertelt: ,,Diverse ouders hebben al contact met ons hierover gezocht. Er is geen paniek, de ouders zijn rustig. Zij weten dat wij geen enkel risico nemen. Het moet verantwoord zijn, anders gaan we niet. En ja, de kans is dan ook groot dat de reis wordt afgelast.”

Noorden van Italië

Vanmorgen zou in Italië een vierde persoon zijn overleden aan het coronavirus, meldde de Italiaanse omroep Rai. In het noorden van het land zijn al ruim 150 mensen besmet met het virus. Meerdere dorpen in die omgeving zitten inmiddels op slot.

menu