Vrijspraak Assenaar voor misbruik dochters

Een 41-jarige man uit Assen is vrijgesproken van het seksueel misbruiken van zijn drie dochters. Volgens zijn ex-vrouw zou hij in 2012 en 2013 zijn dochtertjes van destijds 7, 10 en 13 hebben betast. Ook zou de man zichzelf hebben bevredigd waar ze bij waren.

De ex-vrouw stapte naar de politie met het verhaal toen zij en de man verwikkeld waren in een ‘vechtscheiding’. Het huwelijk van de twee strandde in 2010 toen de man opbiechtte dat hij homo is.

Ingestudeerd
De drie dochters legden allemaal een verklaring af bij de politie over het misbruik. De advocaat van de Assenaar vroeg zich tijdens de rechtszaak hardop af of hun moeder die verklaringen misschien van tevoren met ze had ingestudeerd.

De rechtbank stelt in haar vonnis dat de meisjes elkaar in hun verklaringen tegenspreken en er te weinig bewijs is voor het seksueel misbruik. Daarmee volgt ze de eis van het Openbaar Ministerie.

Niets vreemds
Bovendien heeft de vader van meet af aan stellig ontkent dat hij aan zijn dochters zou hebben gezeten. Een pastoraal werker van de kerk die vorig jaar een bezoek van de meisjes aan hem begeleidde, verklaarde tijdens de rechtszaak onder ede dat hij niets vreemds merkte aan het gedrag van de kinderen richting hun vader. Volgens hem bleek uit alles dat ze dol op hem waren.

Foto: Archief DvhN

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.