Wat is er te doen op Tweede Pinksterdag?

Het blijft regenachtig en fris op Tweede Pinksterdag, maar er zijn volop activiteiten in Drenthe en Groningen.

Dag van het kasteel

Op de Dag van het kasteel openen kastelen en buitenplaatsen hun deuren. Op de Fraeylemaborg in Slochteren is er een Pinksterspektakel. De borg gaat terug naar de zestiende eeuw met historisch geklede bewoners en schijngevechten, demonstraties en kanonschoten.

Vlaggetjesdag Zoutkamp

Op Tweede Pinksterdag wordt het Pinksterfeest in Zoutkamp afgesloten met Vlaggetjesdag. In en rond de binnenhaven is een braderie en 's ochtends maakt de jury het mooiste schip bekend. Hoogtepunt van de dag is voor velen het binnenhalen van de nieuwe garnalenkoningin.

Concours Hippique Eext

Op pinkstermaandag komen paarden, pony’s, dressuurpaarden, tuigpaarden en springpaarden naar Eext. Er wordt gesprongen tot 1,40 meter. Kinderen kunnen zich uitleven op een groot springkussen. Voor wie niet alleen maar naar paarden wil kijken, is er ook een strodorp en een horecaplein.

Dijkfeest Delfzijl

De Pinksterfeesten in Delfzijl worden dit jaar voor de 140e keer gehouden. Naar het feest op het strand van Delfzijl komen dit jaar Kenny B, Frans Bauer, Papa di Grazi, Denny Christian en Het Feestteam.

Festival Worteldagen

De laatste dag van het theaterfestival Worteldagen in Norg. Kleine groepjes mensen onder begeleiding van een gids bezoeken een route met daarin vier korte beeldende performances. Een route duurt gemiddeld een uur, fietsend of wandelend.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.