Zijn Hurry-Up en E&O klaar voor het nieuwe seizoen?

Door het succes van de handbalvrouwen op het WK (tweede) en de Olympische Spelen (vierde) heeft handbal enorm aan populariteit gewonnen. Hoewel de speelsters van Oranje vooral in het buitenland actief zijn, spelen in de Nederlandse competitie de internationals van de toekomst. Komend weekeinde starten drie Drentse ploegen aan het nieuwe seizoen.

De mannen van JMS Hurry-Up uit Zwartemeer gaan voor het eerst spelen in de presitgieuze BENE-League, terwijl collega's van Oosting E & O een niveau lager strijden om de bovenste plaatsen in de eredivisie. De vrouwen van Misker E & O uit Emmen hopen zich te handhaven op het hoogste niveau.

BENE-League

Hurry-Up heeft met de Amsterdammer Martin Vlijm een nieuwe trainer in huis. Voor hem staat er zaterdag in de BENE-League direct een pikant en zwaar duel op het programma. Zijn team gaat dan op bezoek bij zijn oude club Bevo uit Limburg, dat vorig seizoen net boven Hurry-Up als tweede in de kampioenspoule eindigde. Het is voor het eerst dat de Zwartemeerders gaan spelen in de competitie met de beste Nederlandse en Belgische handbalclubs. Volgens Vlijm, die met Bevo vorig seizoen in de BENE-League uitkwam, heeft Hurry-Up zeker twee maanden nodig om te wennen aan het hogere niveau.

E & O neemt het in eigen huis op tegen het tweede team van de Limburgers. De Emmenaren hebben een wisselvallige voorbereiding achter de rug, waarin vooral tegen Duitse tegenstanders werd geoefend. Coach Kippers, die grote delen van de oefencampagne in Litouwen zat met Oranje onder 19, was ontevreden over het laatste oefenduel tegen HSG Varel. Vooral in de slotfase liet E & O zich aftroeven, waardoor HSG Varel met negen doelpunten verschil won.

E & O wist zich vorig seizoen niet te plaatsen voor de BENE-League en dat moet rechtgezet worden. Daarom is het noodzakelijk dat de ploeg in de eredivisie bij de eerste twee eindigt. Vervolgens moet vanaf maart in de kampioenspoule - in deze competitie stromen ook alle zes Nederlandse BENE-Leaguedeelnemers in - een plek bij de eerste zes worden afgedwongen.

Nieuwe talenten

De clubgenoten van de vrouwenselectie hebben een heel ander doel. Net als vorig seizoen is handhaving het voornaamste speerpunt. De equipe van trainer Mike van Rooden verloor jeugdinternational Mariël Beugels aan VOC Amsterdam, keepster Manon Berends is gestopt en de zwangere Danniek Berends is voorlopig ook afwezig. Ondanks dat E & O aan kwaliteit lijkt in te boeten, maakt trainer Mike van Rooden zich weinig zorgen. ,,Want als de beste speelsters vertrekken, staan er altijd weer anderen op'', zegt hij. Van Rooden kan zaterdag in de eerste wedstrijd van de competitie tegen het sterkere geachte Vlug & Lenig uit Geleen meteen zien hoe zijn piepjonge team ervoor staat.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.