Binnen één etmaal bijna 2800 nieuwe besmettingen met corona. Check hier de besmettingen per gemeente in Drenthe

Teste, testen en nog eens testen op corona. Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames loopt snel op. Foto: ANP

Het afgelopen etmaal heeft het RIVM 2782 nieuwe meldingen ontvangen van besmettingen met corona. Dat zijn er 233 meer dan een etmaal eerder.

Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames bedroeg 36 (11 meer dan een dag eerder). Het aantal sterfgevallen door Covid-19 was 16 (evenveel als een dag eerder).

De kaart verbeeldt het aantal nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners in het afgelopen etmaal. Klik op de gemeenten voor meer info. Je kunt in- en uitzoomen en de kaart verschuiven.

Opmerkingen bij de cijfers

De cijfers van het RIVM kunnen afwijken van de cijfers die de GGD-en zelf publiceren. Dat komt door de verwerkingstijd en doordat er naast de GGD ook andere instanties zijn die testen op corona.

Het werkelijke aantal besmettingen ligt hoger, want lang niet iedereen wordt getest. Het werkelijke aantal sterfgevallen door Covid-19 ligt ook hoger, want er overlijden ook mensen aan de ziekte van wie niet bekend is dat zij de ziekte hebben.

Vertraging

Sommige opnames en overlijdens zijn van eerdere datum, maar het RIVM heeft ze pas deze week ontvangen. Het aantal gemelde ziekenhuisopnames en sterfgevallen loopt daardoor iets achter op de werkelijkheid.

Bekijk het coronadashboard

Wil je zelf meer cijfers bekijken? Dat kan op het coronadashboard van de Rijksoverheid.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Asser Courant